Următoarea versiune Android va fi dezvăluită în curând. Google și-a pregătit forumul pentru lansarea beta. Nu vor exista anul acesta Developer Preview.

De mai mulți ani, Google s-a obișnuit să dezvăluie noua versiune Android la începutul anului cu o primă versiune beta. Acest fapt permite avansarea calendarului de dezvoltare și de a avea pentru Google I/O în mai, o versiune mai rafinată a sistemului mobil.

Android Q va apărea în beta pe 11 martie 2019.

Reperat de XDA-Developers și Android Police, Google a deschis bug tracker-ul pentru Android Q, numele de cod al următoarei versiuni. Utilizatorii pot publica rapoarte legate de problemele întâlnite cu „Android Q Beta”.

Cererea de raportare este pre-completată cu întrebări adresate de Google, precum „această problemă este marca unei regresii trecând de la Android P la Android Q?”.

Este furnizat un link în această cerere de raportare pre-completată pentru a cere utilizatorului verificarea faptului că acest raport nu a mai fost semnalat. Acest link, se orientează către o cercetare în bug tracker pentru bug-uri semnalate privitoare la beta începând cu 11 martie 2019, adică de astăzi.

Acest link și actualizarea bug tracker-ului ne lasă să credem că beta ar trebui să fie dezvăluită chiar astăzi, 11 martie 2019.

 

O beta deschisă mai multor producători

În 2018 și datorită Treble, Google a putut propune beta Android 9.0 Pie pe mai mult de zece smartphone-uri, din care Xiaomi Mi Mix 25, Nokia 7 Plus și OnePlus 6.

Illiyan Malchev, arhitectul Treble, a spus că beta Android Q va fi deschis unui număr mai mare de producători, ceea ce înseamnă un număr mai mare de smartphone-uri eligibile.

Printre marii absenți în 2018, am putea menționa Huawei și Samsung, care nu dețineau nici un smartphone compatibil. Ne putem imagina că aparatele Mate 20 pro sau Galaxy S10 vor fi de această dată eligibile pentru beta Android Q.

Sursa