Un potențial rival al Tesla Model Y. Henrik Fisher revine cu prezentarea unui SUV electric al cărui autonomie atinge 482 km pentru un preț mai mic de 40.000$.

Acest vehicul fără nume, prezentat a doua zi după show-ul Tesla și modelul său Y apare ca o alternativă. În afara unei fotografii cu calandrul față, informațiile sunt rare. Știm doar că acest SUV este dotat cu transmisie integrală și două motoare electrice alimentate printr-o baterie cu capacitatea de 80 kWh – nici o referire la tehnologia bateriei cu electrolit solid pe care lucrează Fisker. Autonomia anunțată este de aproximativ 480 km. Prețul de plecare ar fi sub 40 000 $. Evident, vor fi propuse opțiuni plătite.

Designerul a indicat că SUV va fi dotat cu sistem de filtrare a aerului  din habitaclu.

Realitate sau ficțiune?

Anunțat pentru al doilea semestru 2021, acest SUV va apărea cu adevărat pe piață, știind că Fisker Inc., societatea însărcinată să îl fabrice, nu are uzină de montaj? Pe de altă parte, Fisker Inc. Lucrează deja pe EMotion, o berlină de lux electrică, fără a mai pune la socoteală cercetările realizate pe bateriile în stare solidă. În aceste condiții, pare nerealistă construirea și producerea unui vehicul în mai puțin de doi ani. Elon Musk știe ceva…Am crede că Henrik Fisker a dorit să profite de buzz-ul născut în jurul Tesla Model Y. Cu toate acestea, îi dorim ca SUV-ul său (pentru care circulă o singură fotografie) să vadă cu adevărat lumina zilei.

Henrik Fisher, designer-ul BMW Z8 și creatorul primei berline electrice

Pentru cei interesați de design-ul automobilistic, Henrik Fisher este cel care a creat BMW Z8, X5, Aston-Martin DB9 și V8 Vantage, dar și Fisker Karma, prima berlină electrică apărută înainte de Tesla Model S. EMotion, care va înlocui Fsker Karma ar trebui să beneficieze de o autonomie mai mare și un timp de încărcare redus datorită utilizării bateriilor în stare solidă. Această EMotion, noua berlină electrică „sportivă, spațioasă, luxoasă” ar fi trebuit să apară în al doilea semestru 2017. Totuși, în afară de câteva comunicate cu privire la avansarea lucrărilor pentru aceste noi baterii, în rest nimic.