În timp ce CD Projekt a îngropat principiul prețului echitabil pe magazinul său de jocuri, studioul însărcinat cu GOG.com s-a asociat cu Blizzard pentru a dezgropa primul Opus al licenței Diablo și a-i oferi o nouă viață pe platforma sa.

O dată nu e un obicei. Diablo iese din cătușele Blizzard și din Battle.net pentru a se aventura în grădina vecinului: GOG.com. Editorul american s-a asociat studioului polonez CD Projekt pentru a declina cultismul pionier din saga hack n’slash pe magazinul de jocuri dematerializate fără DRM.

Printre vechile cutii…

Atenție, Blizzard nu face lucrurile cu jumătate de măsură. Vândut cu 8,99 euro, Diablo se declină aici în două versiuni. Prima se adresează veteranilor, pentru că este compatibilă cu Battle.net și oferă experiența originală.

A doua este destinată celor care caută confortul jocului înainte de orice. Blizzard explică faptul că are „două corecții audio minore, un sistem de îmbunătățire pentru controlul rezoluției și un grad de prospețime, precum și ajustări de contabilitate”. În schimb, nu vă permite să vă amuzați cu jucătorii trecând prin Battle.net.

Indiferent de versiune, Diablo nu este disponibil decât în engleză. Cealaltă noutate este că această colaborare între Blizzard și GOG.com nu este trecătoare. Dacă apariția Diablo II nu este confirmată, editorul american a făcut cunoscut că Warcraft și Warcraft II își vor face loc în catalogul magazinului virtual. Și asta, cât de curând.

Sursa