Modelul Tesla Y, SUV compact Tesla, va fi făcut public la Los Angeles pe 14 martie. Nu este singura noutate ce va apărea în martie pentru Tesla…

Activitate importantă în martie pentru Tesla. După ce a lansat atât de așteptatul model Tesla 3 la 35.000 dolari, apoi a anunțat importante reduceri de prețuri pentru întreaga gamă, urmate de actualizarea importantă pe viitor a pilotului automat extins pentru a conduce în oraș, marca din California se pregătește să taie pamblica pentru Tesla Model Y, care va completa în viitor gama fabricantului.

Conform celor cunoscute, modelul Y va fi un SUV compact dezvoltat pe platforma Modelului 3. Pentru a fi mai simplu, se ia un Model 3, se înlătură caroseria și se pune o carcasă SUV în loc (FOARTE simplu, nu?, realitatea este un pic mai complexă de atât).

 

Tesla Model Y: mai scumpă decât Modelul 3, cu o acoperire mai mică

Modelul Tesla Y va fi făcut public în Los Angeles pe 14 martie. Directorul Elon Musk a anunțat chiar în această noapte, că este vorba despre o serie mică de trei tweets foarte scurte, care a declanșat ca de obicei mii de reacții: „Evenimentul Model Y din 14 martie de la Los Angeles Desing Studio – Modelul Y, fiind un SUV, este cu aproape 10% mai mare decât Modelul 3, deci va costa cu 10% mai mult și va avea o autonomie mai mică dar cu aceeași baterie – Vor fi furnizate caracteristicile detaliate și tarifele, precum și probele rutiere în Y”.

În timp ce clienții așteaptă întotdeauna mai mult din partea fabricanților de vehicule electrice, și în special de la Tesla, vor fi poate decepționați să afle că Modelul Y va fi un pic mai mare decât sora mai mare Modelul 3. Acestea fiind zise, s-a făcut un alt anunț tot așa laconic, privitor de această dată la motorul propulsor Tesla: miercuri, primul motor propulsor din noua generație (V3) va fi pus în exploatare. Probabil, ar putea propune o putere și o viteza de încărcare mai mare de cei 120 kW din prezent. Amintim că există o concurență acerbă legată de vitezele de încărcare mai mari, și că rețeaua Ionity se dezvoltă în Europa cu aceleași încărcătoare mai puternice.

Cu această avalanșă de anunțuri în numai câteva zile, fabricantul american demonstrează că nu este în stare de amorțeală în fața concurenței.

Sursa