Microsoft va scoate pe smartphone instrumente pe bază de realitate mixtă pentru departamentele comerciale și serviciile clienți. Un mod de a extinde funcționalitățile dincolo de casca HoloLens.

Dynamics 365 Product Visualize va ieși așadar de pe iOS și va lansa Dynamics 365 Remote Assist pe Android.

Product Visualize permite comercianților să prezinte mai bine produsele clienților. Remote Assist ajută agenții din teren să colaboreze cu colegii lor la distanță pentru a soluționa problemele operaționale folosind realitatea mixtă.

Product Visualize și Remote Assist vor fi disponibile în premieră în aprilie. Microsoft nu a comunicat încă tarifele.

Definițiile realității mărite (AR), a realității virtuale (RV) și a realității mixte diferă puțin. Realitatea mărită adaugă informații și modele lumii reale suprapunând elemente digitale. Realitatea virtuală maschează lumea reală într-o experiență digitală imersivă. Iar realitatea mixtă permite interacțiunea cu obiecte ale lumii reale și cu obiecte digitale, ceea ce este un surplus față de realitatea mărită.

Societățile cred din ce în ce mai mult în aceste instrumente. În domeniul suportului, realitatea mixtă poate ajuta la trimiterea unui agent pe teren pentru a repara un bun, lucrând cu colegii săi de la sediu. Și clienții pot rezolva o problemă cu ajutorul agentului expert prin intermediul realității mixte.

Totuși, conform unui studiu puține persoane folosesc aceste trei tehnologii, mai exact 7% folosesc aplicații ale realității virtuale sau ale realității mărite în fiecare săptămână pe smartphone. Și numai 3% zilnic. Pe tabletă, cifrele arată 11% și 5%.

Microsoft a dezvăluit funcțiile realității mixte în octombrie 2018. Nu sunt singurele capacități de adăugat acestor produse. În februarie 2019, editorul instrumentelor pentru centrele de contact Genesys a prezentat o foaie de călătorie care prevede capacitățile realității mărite. Alții, precum OverIT, furnizează asistență video pentru intervențiile din teren.

Sursa