Neatenţi, au folosit un e-mail de la Tesla

Tesla a intentat un proces împotriva a patru dintre foștii săi angajați recrutați de Zoox, un nou producător de vehicule electrice și autonome. Acuzaţii se pare că au plecat cu documente referitoare la strategia comercială.

Să fii lider într-un domeniu, atrage întotdeauna dorinţa de mai mult, uneori nu prea amabilă. Tesla a trecut prin această experienţă. Într-adevăr, producătorul californian a depus o plângere împotriva a patru dintre foștii săi angajați recrutaţi de Zoox.

Tesla susține că foștii angajați Craig Emigh, Christian Dement, Sydney Cooper și Scott Turner au încălcat regulile de confidențialitate prin trimiterea de informații importante și documente privind strategiile comerciale, cum ar fi „operaţiuni de depozitare, logistică și control al stocurilor”. Să nu mai vorbim de influenţarea altor angajați, invitându-i să se angajeze la Zoox.

Situaţia a fost descoperită ca urmare a unei erori din partea unuia dintre cei patru acuzați, Craig Emigh, care a trimis din greşeală documente pe fosta adresă de e-mail Tesla a lui Sydney Cooper. Acest document s-a dovedit a fi proprietate Tesla, cu sigla Zoox. Datorită acestei greșeli Tesla a reușit să reconstituie diferite schimburi de documente trimise de cei patru acuzați de la adresa lor de e-mail Tesla la un e-mail personal.

Deocamdată, nici Zoox, nici cei patru acuzaţi nu au vrut să comenteze această plângere.

Zoox, un început misterios

Știm foarte puțin despre Zoox. Această companie discretă a apărut în California în 2014. Ei se ocupă de dezvoltarea și fabricarea unui vehicul electric și autonom. Are 700 de angajați, dintre care 100 provin de la Tesla, dar și de la Google și Apple. În ianuarie anul trecut, unul dintre cei doi co-fondatori, Tim Kentley-Klay, a fost demis in timp ce partenerul lui, Jesse Levinson, care a rămas la conducere o recruta ca CEO pe Aicha Evans, fost angajat Intel.