Microsoft a dezvoltat un SDK (Software Kit Development) pentru Xbox Live la comunitatea dezvoltatorilor, pentru a face jocurile iOS și Android compatibile cu serviciul său online.

 

Încrezător în know-how-ul său din industria jocurilor video, Microsoft dorește să accelereze și să ocupe un loc tot mai important. În acest sens, firma Redmond mizează pe serviciul online Xbox Live, astăzi compatibil cu consolele Xbox și calculatoarele – în funcție de titluri -, pe care dorește să le extindă la aparatele iOS și Android.

 

Un SDK pus la dispoziția dezvoltarorilor

 

Multinațională americană trece astfel cu o viteză superioară în voința de a reuni jucătorii din lumea întreagă, deoarece echipele au dezvoltat un SDK (Software Kit Development) destinat dezvoltatorilor din acest sector, care pot de acum înainte să integreze anumite funcționalități ale Xbox Live la jocurile iOS și Android, așa cum ne spune The Verge. De exemplu, pot fi adăugate lista de prieteni, Succesele sau Gamescore. În prezent, doar sistemele de exploatare mobile de la Google și Apple sunt avute în vedere de acest anunț. Compania Switch, așteptată și să participe la această aventură, ar trebui să se alăture și ea în scurt timp. „Pentru moment, nu avem un anunț specific referitor la Switch”, a declarat de altfel Kareem Choundhry, responsabil de cloud gaming în cadrul diviziei Xbox.

 

Microsoft, în drum spre cloud gaming

 

Putem paria că Microsoft lasă să treacă Game Developers Conference (GDC), organizată între 18 și 23 mai la San Francisco, și profită de E3 2019, în iunie, pentru a anunța cu surle si trămbițe compatibilitatea cu consola Nintendo. În schimb, cu siguranță nu va trebui să putem conta pe o apropiere de Sony și PS4, distanțați, în acest moment, de acest proiect de anvergură.

 

Cu toate acestea anul 2019 ar trebui să fie marcat de lansarea primelor teste xCloud, platforma cloud gaming care va oferi oportunitatea gamerilor de a juca jocuri Xbox tot mai atractive direct de pe telefonul mobil.

Sursa