Google a făcut multă tevatură cu anunțarea Stadia, primul său serviciu de cloud gaming. Microsoft are și el serviciul său în curs de dezvoltare și nu vrea să se facă uitat.

Totuși e oficial, în 2019, Google atacă piața jocurilor video în prezent deținută în mare parte de Microsoft, Sony și Nintendo, dacă vorbim de piața consolelor. Firma a făcut cunoscut serviciul său de cloud gaming Stadia în cadrul Game Developer Conference, a cărui comercializare este prevăzută în Europa înainte de sfârșitul anului. Nu este încă nimic clar privitor la serviciu, dar Stadia va trebui să conteze pe un concurent cu greutate, Microsoft Xcloud.

Microsoft va avea dificultăți la E3

Echipele Microsoft au ascultat cu atenție anunțarea Stadia, Phil Spencer, patronul Xbox, în primul rând. Într-un email intern trimis echipelor și dezvăluit de Thurrott.com, acesta se declară impresionat de lansarea Stadia. Reține în special utilizarea YouTube, Google Assistant și prezentarea manetei Wi-Fi Stadia Controller.

În ceea ce ne privește, am făcut o treabă bună pentru a ajunge în punctul în care suntem gata să ne batem pentru o piață de două miliarde de jucători de pe planetă. Google a depus eforturi, vom fi prezenți la E3 în câteva luni.

E3 este cel mai important salon al anului pentru industria jocurilor video. Cu această ocazie, Microsoft va dezvălui Xbox din noua generație. Cu această declarație ne așteptăm ca firma să vorbească despre serviciul său Xcloud, într-un eventual parteneriat cu Nintendo și Switch-ul său.

Rămâne de văzut dacă Microsoft va fi în măsură să se lanseze la fel de repede ca Google. Conform ultimilor noutăți, firma ar dori să lanseze primele teste publice pentru Xcloud în 2019. Suntem departe de promisiunea unei lansări la fel de generalizată ca Google Stadia.