Rohit Prasad, cel care se află la conducerea diviziei Alexa de la Amazon, dorește să facă să progreseze AI pe care a creat-o, dându-i un corp, și mai ales ochi pentru a înțelege lumea care-l înconjoară.

 

Inteligențele artificiale se hrănesc cu Big data. Cu cât cantitatea de date este mai mare, cu atât acestea progresează mai rapid, de unde și saltul înainte constatat în ultimii ani. Unul din liderii acestui sector este Amazon cu asistentul său personal Alexa. Acesta din urmă este prezent pe un mare număr de obiecte conectate, peste 28 000 conform societății americane, inclusiv boxele care sunt folosite acasa, Amazon Echo.

 

Totuși, Alexa nu a avut niciodată un „corp” care să îi permită să se deplaseze și mai ales să exploreze mediul pentru a-și mări baza de date și a înțelege mai bine lumea care o înconjoară. Dar această ideea ar putea să se concretizeze până la urmă, dacă este să dăm crezare spuselor lui Rohit Prasad, vicepreședinte și om de știință aflat la conducerea diviziei Alexa.

 

Cu ocazia unei conferințe despre inteligența artificială, organizată de MIT Technology Review, acesta a declarat: „singurul mod de a-i face inteligenți pe asistenți este de a le da ochi și de a-i lăsa să exploreze lumea.”

 

Acesta nu a dat mai multe informații despre acest subiect, dar această frază merge în aceeași direcție cu zvonurile care circulă de mai multe luni, conform cărora Amazon ar pregăti un robot asistent la domiciliu.