Cunoscută pentru serviciile autonome de taxi din Arizona, Compania Waymo a găsit un nou mod de a deveni și mai utilă pentru iubitorii de mașini autonome.

Waymo a fost inițial un proiect Google apoi a căpătat propriile aripi și a devenit o subsidiară a Alphabet, în 2016. Start-ul-ul a început testul taximetrelor autonome în 2017, în Phoenix iar apoi a fost lansat serviciul comercial robotaxi, numit Waymo One, pe 5 Decembrie 2018.

Înainte, utilizatorii puteau descărca aplicația numai folosind un link privat obținut în urma unei invitații primite prin e-mail. Acum, aplicația este disponibilă și în Play Store, făcând mai ușoară accesarea și înregistrarea în cadrul programului.

O dată cu prezența Waymo One în Google Play, compania își deschide porțile către o audiență mult mai largă deși mai sunt anumite etape de urmat și condiții de îndeplinit înainte de a putea participa în cadrul programului.

 

Care a fost situația în trecut?

Înainte, numai utilizatorii care făcea parte din program și trăiau în Phoenix puteau beneficia de Waymo One. Pentru a participa, persoanele interesate trebuiau întâi să aplice pe website-ul companiei. În momentul în care aplicația era acceptată, un link era trimis pentru a putea fi descărcată aplicația.

Programul lansat în Aprilie 2017 a adus împreună aproximativ 400 de participați.

 

Ce pași trebuiesc urmați pentru a fi tester Waymo?

Serviciul Waymo este disponibil în patru orașe din Arizona: Chandler, Mesa, Tempe și Gilbert. Pentru a putea merge cu una dintre mașinile autonome Waymo, trebuie să faci parte dintre testerii aprobați. Clientul trebuie să descarce aplicația Waymo One de pe Google Play pentru a fi pe lista de așteptare a potențialilor testeri.

Persoanele acceptate trebuie să facă parte din program și să semneze un contract de confidențialitate. Nu le este permis să aducă și alte persoane în mașinile autonome. Totuși, ele pot solicita un transfer în cadrul programului public care, spre deosebire de primul program, nu include elemente de confidențialitate. Cei care fac parte din programul public pot lua invitați cu ei, pot împărtăși experiența sau pot face fotografii și înregistrări video.

Sursa