In principiu, o persoană achiziționează o boxă în primul rând pentru a asculta muzică. Google a înțeles acest lucru și a anunțat pe data de 19 Aprilie 2019 includerea unei versiuni gratuite a YouTube Music în cadrul boxelor Google Home și a altor device-uri dotate cu Google Assistant. Această noutate, disponibilă în Franța, permite boxelor să redea melodii fără să fie necesară legătura cu un serviciu terț (Spotify, Deezer).

Există și un inconvenient: Google nu incude gratuit versiunea YouTube Music Premium. Acest lucru înseamnă că „ascutarea va fi uneori întreruptă de pauze publicitare de 30 de secunde”. Deținătorii vor fi puternic încurajați să tracă la planul plătit ce costă 9,99 euro (prima lună este gratuită), în special dacă vor să aibă mai mult control asupra a ceea ce ascultă.

GOOGLE VREA SĂ DUCĂ YOUTUBE MUSIC MAI DEPARTE

Dincolo de oportunitate (ușurința configurării prin integrarea în propriile servicii), Google are propriul interes în promovarea utilizării YouTube Music. Deși versiunea gratuită este limitată (nimeni nu consideră plăcute reclamele audio în mijlocul unui album) ea permite familiarziarea cu platforma și susținerea adoptării ei. Vă amitiți, cu siguranță, că și Spotify și Deezer oferă versiuni gratuite de abonare – cu multe limitări (fără download, ascultare aleatorie…)

Pentru a te putea bucura de YouTube Music, setează-l ca și serviciu implicit de ascultare a muzicii în timpul instalării (sau din meniu pentru cei care au cumpărat Google Home cu ceva timp în urmă). Numai comenzile generale vor funcționa: pune muzică, un gen de muzică, melodiile tale preferate sau o stare. Va fi nevoie de o trecere la abonamentul Premium pentru a-i cere boxei să redea o anumită melodie, un artist sau un album.

Coincidență sau nu, Amazon a anunțat aceeași inițiativă cu privire la produsele ce includ Alexa și plaforma Amazon Music (numai în SUA).

Sursa