Din ce în ce mai multe persoanele folosesc Google Docs și alte aplicații din seria de birou a Google ca și alternativă la Microsoft Word, Excel și PowerPoint. Suita de birou a Google este folositoare, în special, atunci când vorbim despre lucrul în echipă și este orientată către segmentul cloud..

Microsoft Office este încă cea mai folosită suită office din lume. Pe de altă parte, utilizatorii ai nevoie destul de des să modifice documente Microsoft din Google Drive o sarcină înspăimântătoare datorită incompatibilității între soluții.

Recent, Google a anunțat că suita sa office va accepta fișiere Word, Excel și Power Point.

Prin urmare, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să convertească fișierele Microsoft Office pentru a le procesa în cadrul aplicațiilor companiei din Mountain View.

Acest update va fi util în special pentru cei care lucrează on-line, folosind documente Microsoft Office. Nu va fi numai practice și va permite utilizatorilor să salveze mult timp, zilnic.

Tipurile de fișiere recunoscute de Google Office Suite

În trecut, utilizatorii erau nevoiți să convertească documentele Microsoft pentru a le importa în suita de aplicații Google. Însă conform declarațiilor companiei din Mountain View, curând acest proces nu va mai fi necesar deoarece aplicațiile vor recunoaște de la sine fișiere Word, Excel și PowerPoint, ceea ce înseamnă că va fi posibilă editarea și realizarea de comentarii în timp real.

Conform companiei Americane, fișiere recunoscute sunt:

  • Fișiere Word: .doc, .docx, .dot
  • Fișiere Excel: .xls, .xlsx, .xlsm (fișiere Excel activate macro), .xlt
  • Fișiere PowerPoint: .ppt, .pptx, .pps, .pot

În plus, utilizatorii vor putea alege între o conversie Docs, Sheets sau Slide sau un format compatibil Office care va reține extensia fișierului original.

 

Implementarea în viitor

Această opțiune va fi disponibilă nu numai utilizatorilor plătitori ai G Suite ci și utilizatorilor normali ai Google Docs, Sheets și Slides.

E ava fi implementată de Google în săptămânile ce urmează. În special, ar trebui să fie disponibilă pentru clie G Suite în cursul lunii Aprilie sau, cel mai tâzniu, în luna Mai.

Sursa