Amazon vrea să dezvolte centre complet automatizate însă tehnologia nu este încă suficient de permisivă.

Amazon plănuiește să își automatizeze complet depozitele dar acest lucru nu se va întâmpla chiar acum. Scott Anderson, directorul diviziei de e-trade „Robotics”, a spus Reuters în timpul unei vizite la un centru logistic din Baltimore ca actuală tehnologie nu le permite: „Suntem cu cel puțin 10 ani în urmă față de un proces complet de automatizare a unei comenzi […]. În forma actuală, tehnologia este foarte limitată. Suntem departe de stația de lucru complet automatizată de care avem nevoie.”. Roboții încă nu sunt capabili să înlocuiască oamenii însă, cu siguranță, pe termen mediu se va întâmpla acest lucru.

Amazon testează roboții de livrare Scout în Statele Unite

Dincolo de acest aspect, roboții sunt deja prezenți în depozitele Amazon. Conform publicației „The information”, aproximativ 14% dintre cele 185 de centre logistice sunt parțial automatizate în faza de sortare sau pentru transportul produselor.

Amazon are peste 300.000 de angajați în întreaga lume, inclusiv aproximativ 7500 de angajați în Franța. Astfel, provocarea este considerabilă. Următoarea revoluție tehnologică ar putea avea consecințe majore asupra societății noastre dar, pentru moment, este dificil să știm dacă un robot va crea sau va distruge locuri de muncă trebuind să fie luate în calcul elemente multe și diferite.

Inteligența articificială ce animează acești roboți va trebui să evolueze mult pentru a atinge autonomia și adaptabilitatea ființei umane. O caracteristică este subliniată de Derek Jones, director international de mediu, sănătate și Securitate, ce supervizează noile produse Amazon: „Imginați-vă că vreți banane. Unii dintre voi vă doriți bananele tari în timp ce alții își doresc să fie bine coapte. Cum va ști un robot să facă alegerea?”

Sursa