Smartphone-urile Huawei cu Android ar putea pierde accesul la serviciile Google, potrivit Reuters. Acest lucru înseamnă că nu va fi posibilă folosirea aplicațiilor Play Store, Google Maps, Gmail și a altor servicii Google pentru următorul device al gigantului din China. Viitoarele update-uri ale sistemului de operare nu vor mai fi nici ele disponibile pentru Huawei.

Google a indicat, totuși, că serviciile sale rămân funcționale pe terminalele existente. Mai multe surse afirmă, însă, că acest lucru nu se va întâmpla și în cazul viitoarelor device-uri.

Huawei are încă posibilitatea de a folosi versiunea open source a Android dar nicimic altceva, aplicațiile fiind principala sursă de atracție a acestui sistem de operare, în special Play Store1. Detaliile acestei inițiative rămân în discuție cu Google, motiv pentru care lucrurile pot evolua într-o direcție sau alta. În luna Martie, o persoană din echipa de conducere a producătorului a afirmat că există deja pregătită o alternativă proprie la Android, în cazul în care va fi nevoie.

Acestă ruptură a apărut la câteva zile după ce administrația Trump a pus Huawei pe o listă neagră, impunând restricții semnificative cu privire la schimburile comerciale dintre grupul chinezesc și companiile americane, în cazul în care nu există aprobarea guvernului. Prin urmare, imposbilitatea folosirii Google pe sistemul Android reprezintă un rezultat direct al deciziei Președintelui SUA.

Contextul este unul nefavorabil având în vedere războiul comercial ce a început din nou între SUA și China. O escaladare a tensiunilor a dus la existența unor taxe vamale care aftează Apple marginal..până acum. Acest lucru se va schimba daca iPhone ar trebui, de asemenea, impozitat.

Acest tensiuni dintre China și SUA vor conduce și la alimentarea resentimentelor chinezilor față de americani. Apple este prinsă între aceste două focuri și este subiectul unui boicot incipient. Utilizatorii chinezi recomandă achiziționarea produselor Huawei în detrimental iPhone sau altor device-uri Apple, explică BuzzFeed.

Sursa