Modificarea favicon și dispariția mențiunii „Ad” face mai dificilă identificarea link-urilor sponsorizate.

Google și publicitatea reprezintă elementele cheie ale unei povești lungi ce pare departe de a fi încheiată. În cifre, această poveste de dragoste înseamnă o învestiție de 116 miliarde de dolari în 2018 și o cifră de afaceri de 136 miliarde de dolari. În ultimele luni, mai multe facilități au fost anunțate. În primul rând, un sistem de afiliare la Google Images, cu un format visual mult îmbunătățit dar și un carusel adaptat device-urilor mobile și link-uri între Căutări și aplicațiile mobile.

Aceste schimbări anunțate îngrijorează din punct de vedere al afișării rezultatelor pe mobil. Integrarea favicon-urilor a fost schimbată, aflându-se acum pe prima linie, chiar deasupra link-urile clicabile. Se observă dispariția menținii „Ad”(„Anunț”) sau a pictogramei aferente pentru rezultatele plătite. Rezultatul este o pagină a căutărilor mai uniformă, link-urile sposorizate amestecându-se cu cele organice și devenind mai greu de identificat.

Google afirmă simplu: „De-a lungul anilor, cantitatea și formatul informațiilor disponibile on-line s-au modificat radical…pagina căutărilor a fost și ea schimbată pentru a ajuta utilizatorii de descopere aceste noi tipuri de informații și a determina în mod rapid ce este util pentru ei.” Acestă actualizare a design-ului va deveni disponibilă pe device-urile mobile zilele următoare.