Îți vom arăta astăzi cum se le consulți…sau să le ștergi în cazul în care nu îți dorești atât de multă atenție asupra ta.

Colegii noștri americani de la CNBC au descoperit o caracteristică foarte puțin cunoscută a Gmail, ce ridică întrebări. În fila „Plăți și abonamente”, compania păstrează istoricul tuturor cumpărăturile pe care le-ai făcut on-line prin intermediul unui cont Google.

Așa cum este menționat în cadrul paginii Ajutor: „Cumpărăturile și rezervările sunt primite în contul Google din surse diferite – comenzi plasate cu ajutorul serviciilor  Google Play Store, Google Express, Google Assistant, dar și bonuri și confirmări ale comenzilor primite pe Gmail”.

Această caracteristică poate fi utilă pentru a-ți aminti informații cu privire la comenzile tale sau a găsi o chitanță veche dar are și meritul de a-ți readuce în atenție că Google știe totul despre tine și despre activitățile tale on-line, dincolo de asigurările date de companie cu privire la faptul că aceste informații nu sunt vândute  către agenții de publicitate pentru a-i ajuta să își optimizeze reclamele. Totuși, dacă te simți prea urmărit, ai posibilitatea să ștergi comenzile prin ștergerea e-mail-urilor:

  • Verifică-te la această adresă: https://myaccount.google.com/purchases
  • Selectează o comandă pentru a afișa detaliile
  • Apasă pe „Șterge comanda” – „Arată e-mail”
  • Șterge acest mesaj

Nu pare să existe vreo funcție care să șteargă totul dintr-o singură comandă. Google arată că este posibilă „modificarea” acestor informații din „Contul meu / Informații și personalizare” însă, în mod ciudat, acolo nu există nicio mențiune cu privire la rubrica de „Cumpărături”.