Televizoarele Smart au înlocuit televizorul în centrul casei conectate.   Huawei ar dori să împingă acest principiu și mai mult, făcându-le compatibile cu 5G.

 

Piața TV este foarte competitivă, deși ultima generație este dominată de doar câteva mărci. În ciuda succesului său copleșitor în domeniul smartphone-urilor, Huawei cochetează de ceva vreme asupra acestuia din urmă. În timp ce 4K se democratizează destul de repede în casele oamenilor, primele modele 8K sunt deja introduse. Acest lucru este în special cazul de la Samsung, Sharp sau chiar Sony (și diagonala sa impresionantă de 98 inch!  ).

Cotidianul financiar japonez Nikkei a raportat că Huawei ar lucra în mod activ la un TV 8K compatibil 5G, şi că lansarea sa este programată pentru sfârşitul anului. Firma chineză ar putea profita de expertiza rețelei sale pentru a face o intrare uimitoare în acest sector. Conform informațiilor ziarului, display-ul LCD va fi furnizat de producătorul chinez BOE (aparținând grupului TCL) și ar include SoC, creat de compania HiSilicon Technologies. Acesta din urmă ar fi echipat cu un modem 5G pentru a transmite conținutul până la 8K fără a avea nevoie de un modem sau de o conexiune la internet fixă. Pe termen lung, televizorul ar putea servi chiar și ca un router pentru alte obiecte conectate ale casei, confirmând din nou dorința de a crea un adevărat hub multimedia.

Deoarece 5G nu este încă implementat în Franța (sosirea sa este planificată pentru 2020), acest tip de dispozitiv nu are sens astăzi. Același lucru este valabil și pentru conținutul în 8K, ceea ce va lua mult timp pentru a ajunge masiv în casele noastre. Dar accelerarea implementării 5G va reduce în mod inevitabil adaptarea noastră la aceste noi definiții. Huawei va viza inițial piața chineză, dar ar trebui să-și extindă orizontul dacă conceptul atrage consumatorii.