Colaborarea Microsoft cu Sony permite dezvoltarea de soluții cloud pentru procesul de streaming în cadrul platformelor pentru jocuri video.

Sony și Microsoft au anunțat semnarea unui Protocol de Colaborare în vederea realizării unor soluții cloud pentru serviciile lor de streaming al jocurilor. În cadrul anunțului nu s-a făcut referire expresă la consolele Microsoft Xbox sau Sony PlayStation dar se pare că parteneriatul lor se va concentra asupra platformelor de entertaining, inclusiv a celor de jocuri. Conform parteneriatului, cele două companii se vor axa pe dezvoltarea de soluții cloud folosind Microsoft Azure. Sony va putea accesa, de asemenea, spațiul cloud al Microsoft pentru serviciul de game streaming. De asemenea, este planificată și realizarea unor instrumente mai bune pentru creatorii de conținut.

„Sony a fost întotdeauna leader în cadrul segmentului tehnologic și de entertainment iar colaborarea anunțată se bazează pe istoria inovațiilor”, a afirmat Satya Nadella, CEO Microsoft. „Parteneriatul nostru oferă Sony puterea Azure și Azure AI pentru a asigura clienților noi experiențe în zona de gaming și entertainment.”

În plus, ambii parteneri vor analiza posibilitatea colaborării în domeniul semiconductorilor și al inteligenței artificiale.

Luna trecută, Sony și Microsoft au dezvăluit noi detalii cu privire la viitoarele console de jocuri a căror data de lansare este programată a fi anul viitor. Sony a spus că noua sa generație de console, posbil denumite PlayStation 5, va avea processor AMD, va accepta tehnologii exclusiviste de redare precum ecranele 8K și va face trecerea la stocarea SSD. Microsoft a anunțat aparița Ediției All-Digital a Xbox One S, o versiune fără un drive optic pentru consola sa ceea ce conduce la încheierea ciclului său de viață.

Sursa