Este dotată cu un panou fotovoltaic de 31 mp și se reîncarcă singură

Dacă această rulotă ar deveni primul vehicul complet autonom? În fond, noțiunea de autonomie poate avea mai multe înțelesuri. Să luăm exemplul Tesla, producătorul din California ce realizează sisteme pentru ca vehiculele sale să se deplaseze singure. Însă este totuși nevoie să fie alimentate la o stație de încărcare sau acasa. Nivelul de autonomie este, astfel, relativ.

În același mod, DETHIEFFS a realizat o rulotă electrică ce trebuie condusă dar care nu are nevoie să fie reîncărcată. Suprafața sa este acoperită de 31mp de panouri solare. Acestea se află pe acoperiș, pe laterale, în partea din spate și într-o mai mică măsură în partea din față. Per total, oferă o putere de 3000 wați, alimentând un motor electric cu 107 cai putere și diferitele sisteme de la bord.

Principalul minus este reprezentat de autonomie care este de 150 de kilometrii – deci pauzele vor fi numeroase. În cee ace privește viteza, aceasta nu depășește 90 km/h. Se va prefer alegerea drumurilor naționale în devafoarea principalelor autostrăzi însă acest lucru se află în AND-ul unui camper. Vehiculul este încă în fază conceptuală și nu va fi scos pe piață până în 2024. Trebuie menționat și designul interior ce inspiră calitate.

Sursa