Cifre: Primul trimestru al anului 2019 a pus în evidență o scădere cu 6,6% a vânzăii de smartphone-uri. Patru dintre cei șase producători de top au publicat rezultate mai slabe. Huawei, totuși, nu face parte dintre aceștia, înregistrând o creștere cu 50%.

Smartphone-urile Huawei pot fi excluse de pe piața operatorilor americani însă ele sunt într-un real proces de creștere în restul lumii. Conform indicatorilor IDC pentru primul trimestru, chinezii au înregistrat o creștere fabuloasă de 50% în ceea ce privește livrările.

Huawei a acaparat 19% din piața smartphone-urilor și se apropie de numărul unu, Samsung, cu deține 23%. Cât despre Apple, ale cărei vânzări au scăzut pentru două trimestre consecutive, putem spune că este mult lăsată în urmă, cu o cotă de piață de 11,7%.

 

Huawei, numărul 1 la nivel mondial în 2020?

Creșterea înregistrată de Huawei și lansarea de noi modele precum Huawei P30 Pro, împreună cu eșecul Samsung Fold, ar putea permite producătorului chinez să depășească Samsung în viitorul apropiat.

Livrările Samsung au scăzut cu 8.1% în primul trimestru, dincolo de lansarea seriei Galaxy S10. Variantele 5G îi pot oferi o creștere în trimestrele ce urmează. Koreenii se bazează pe smartphone-urile din gama de mijloc pentru a rezista în fața ofensivei chineze.

Apple a înregistrat o scădere cu 30,2% față de anul trecut, în timp ce cota de piață a scăzut de la 15% la 11,7%. Apple nu va lansa modelul iPhone 5G mai devreme de 2020. Vânzările Apple vor rămâne stabile sau vor scădea în 2019.

Vivo este un alt furnizor din top 6 care a înregistrat o creștere comparative cu anul trecut. În primul trimestru din 2019, volumul vânzărilor a explodat cu 24%, India fiind cea mai mare piață de desfacere în afara Chinei.

Sursa