Detectarea atacurilor de cord, prezicerea tumorilor și cancerelor cu ajutorul unui device de învățare devine un instrument de ajutor pentru medici atunci când este vorba despre salvarea vieților

Cercetătorii de la PET Center din cadrul Universității Turku din Finlanda, au reușit să dea formă unui device bazat de inteligența artificială ce are capacitatea de a prevedea atacurile de cord cu o precizie de 90%, mai mult decât un medic. Pentru a atinge acest rezultat, prezentat la Conferința Internațională de Cardiologie Nucleară, sistemul de inteligență artificială a fost format pe baza datelor de la mai mult de 1000 de pacienți. S-au realizat conexiuni între diferitele simptome și riscut de atac de cord. O utilizare clasică a device-urilor de învățare dar cu o eficiență extraordinară.

Diagnosticul cancerului

Inteligența artificială a fost folosită, de asemenea, pentru a detecta anumite tipuri de cancer. În China, un device bazat de intelgiența artificială numit BioMing i-a depășit pe medici în diagnosticarea tumurilor cerebrale și extinderea hematoamelor bazându-se numai pe imaginile de la RMN. În același mod, anul trecut, un algoritm dezvoltat de o echipă formată din cercătători francezi, americani și nemți a surclasat medicii dermatologi în diagnosticarea cancerului de piele. Rata de eficiență a acestui a fost de 95%, compativ cu cea de 85% a medicilor.

Recent o echipă a realizat o nouă metodă de detectare a cancerului mamar. Au folosit informații colectate de la 60.000 de paciente pentru a crea un model capabil să detecteze semnele inițiale de cancer în țesutul mamar. Astfel, un device bazat pe inteligență artificială ar putea fi capabil să îi ajute pe medici să detecteze cancerul cu cinci ani mai devreme și astfel să trateze în mod eficient boala. Nu trebuie să uitam că este una dintre principalele probleme de sănătate la nivel mondial.

Sursa