Versiunea completă este disponibilă pe bază de precomandă, începând de la 1079€.

Nouă cască de realitate virtuală de la Valve este, într-adevăr, oficială. Denumită Velve Index, beneficiază de numeroase caracteristici interesante, începând cu tehnologia ecranului. Producătorul American a ales să integreze un ecran LDC (full RGB), cu un afișaj de 1440 x 1600 pixeli. Are cu 50% mai mulți pixeli în comparație cu un ecran OLED clasic lucru care, conform Valve, „reduce efectul de grid”. Însă cel mai important elemente este rata de împrospătare a imaginile, unde patru moduri sunt propuse: 80 Hz, 90 Hz, 120 Hz și 144 Hz. Acest lucru îmbunătățește și fluiditatea.

Valve menționează îmbunătățirea câmpului vizual, ajungând până la 130° (conform utilizatorilor) și adăugarea unui sistem ce reglează distanța dintre ochi și lentile. Așa cum compania Americană a afirmat: „Cea mai bună modalitate de îmbunătățire a câmpului vizual este plasarea lentilelor cât mai aproape posibil de ochi.”

„Ajustarea distanței pupilare (distanța dintre ochi) și reliefulului ochilor (distanța dintre lentil și ochi) sunt elemente ce vor permite obținerea unui camp vizul optim […] Datorită acestei specificația și a prezenței lentilelor înclinate cu elemente duble, cei mai mulți utilizatori se vor putea bucura de un câmp vizual cu 20 ° mai bun decât în cazul HTC Vive și Oculus Rift.”

Din punct de vedere egnonomic, Valve a ales să integreze căști externe care „plutesc” la nivelul urechilor. Acest lucru va minimiza senzația de oboseală fără a reduce imersia sunetului.

Pachetul complet include casca, două manete și stația de bază StreamVR 2.0 și costă 1079 euro. Dacă ești interesat, este disponibil la precomandă. Mai jos poți regăsi configurația minimă necesară:

  • Placă video: NVIDIA GeForce GTX 970 sau AMD RX480
  • RAM: minim 8GB
  • DisplayPort pentru conectarea căștii (nu este compatibilă HDMI)
  • Procesor: Dual Core

USB: 3.0+ (pentru folosirea camerelor)

Sursa