Conferința anuală mare pentru dezvoltatorii Facebook ne-a permis să cunoaștem orientarea viitoare a rețelei sale sociale dedicate fotografiei. Instagram va oferi în curând mai puțin spațiu like-urilor/urmăritorilor, și mai mult cumpărăturilor.

 

Cu ocazia conferinţei anuale pentru dezvoltatorii Facebook F8, Adam Mosseri, șeful Instagram, a dat detalii despre noua orientare a reţelei sociale dedicate fotografiei.

Scopul este de a deschide rețeaua și de a “reduce presiunea” care există în prezent în jurul numărului de “like” și “urmăritori”. Accentul va fi pus pe conexiunea dintre utilizatori și partajare, numărul de “urmăritori” va fi mai puțin evidențiat și “like-urile” pe imagini nu vor mai fi vizibile decât de către titularul de cont.

Povestiri noi …

O nouă interfață a fost oficializată, iar povestirile vor beneficia astfel de noi funcționalități. Modul “Creați” vă va permite să realizați povestiri fără fotografii sau videoclipuri, va fi posibil să distribuiți numai text, autocolante, sondaje sau cronometru. Un nou sticker va permite, de asemenea, strângerea de fonduri pentru organizațiile caritabile. Mark Zuckerberg, șeful Facebook, a precizat în acest sens că toți banii colectați vor fi restituiți unor organizații neguvernamentale selectate.

… și mai mult Shopping

Aplicația va oferi, de asemenea, mai mult spațiu pentru cumpărături. Susținătorii vor putea promova produsele, iar utilizatorii vor trebui doar să dea clic pe ele pentru a le cumpăra. De asemenea, va exista un nou canal “Cumpărături” în partea de “Explorare” a rețelei sociale și o funcție denumită “Checkout” pentru a cumpăra produse fără a fi nevoie să părăsiți Instagram. Aceste noutăți vor apărea în curând în SUA, nimic nu a fost indicat pentru Franța încă.