Google a anunțat miercuri sosirea “plăcilor” pe ceasurile Wear OS. Un sistem care vă permite să accesați rapid informațiile care vă interesează cel mai mult de pe ecranul de pornire al ceasului.

La mai puţin de o săptămână de la lansarea Google I/O, care va fi demarată marţi, 7 mai, Google a început deja să anunțe unele dintre noile inovații aşteptate în timpul evenimentului.

Este în special cazul de “plăcilor” (tuiles în limba engleză) pe Wear OS    . Nu are nimic de a face cu interfața grafică a Windows Phone, de fapt este un element nou al ceasurilor conectate  echipate cu sistemul Google.

În mod concret, aceste plăci sunt asemănătoare unor widget-uri care pot fi aranjate după dorință, poziționându-le direct pe ecranul de start al ceasului.

Astfel, ele pot fi derulate pur și simplu prin glisarea degetului de pe ecranul de pornire spre stânga ecranului, precum detaliază Google într-un videoclip.

Mai precis, una dintre aceste plăci va afișa direct controalele media.

Prin apăsarea butonului de pauză direct de pe ecran, puteți întrerupe muzica.

Momentan, Google a prezentat doar câteva din aceste plăci: Obiective pentru obiectivele activităţii fizice, Următorul Eveniment pentru ordinea de zi, Prognoza pentru vreme, Bătăile inimii pentru ritmul cardiac, Titluri pentru ştiri şi Timer pentru cronometru.

Google a anunţat că aceste elemente noi de interfață vor ajunge pe ceasurile Wear OS în cursul “lunii viitoare“, precizând că mai multe informaţii vor fi dezvăluite în cadrul conferinței Google I/O, săptămâna viitoare.

https://www.frandroid.com/android/android-wear

Google I/O 2019 : la prochaine grande conférence se déroulera du 7 au 9 mai