Adio iOS, bun venit iPadOS. Apple lansează o nouă strategie pentru a transform iPad-urile într-o alternativă viabilă pentru laptop-uri.

 

Anunțat ieri în deschiderea WWDC, iPadOS îmbunătățește productivitatea iPad și poziționează device-ul în poziția de concurent direct al laptop-urilor. Până acum, device-urile iPhone și Ipad au folosit aceeași versiune iOS, care uneori necesita un compromis. De acum, iPhone-ul va trece la iOS 13 în timp de iPad-ul va avea propriul său sistem de operare, complet adaptat designului său.

iPadOS include un ecran de pornire nou, caracteristici îmbunătățite de multitasking și modalități noi pentru tăierea, copierea, lipirea și anularea unei acțiuni. De asemenea, identificăm și modul întunecat și o nouă tastatură plutitoare introdusă de iOS 13. iPadOS oferă și el câteva elemente exclusive: noi caracteristici pentru stylus-ul Apple Pencil, un management complex al fișierelor și o nouă veriune Safari, care va oferi mai mult din experiența de navigare pe Internet disponibilă pe versiune desktop a browserului.

iPadOS va fi lansat în această toamnă ca și actualizare gratuită a software-ului pentru iPad Air 2 și iPad Mini 2019, toate modele de iPad Pro, iPad 2017, iPad 2018 și iPad Mini 4.

Sursa