Intel a participat la Computex cu un produs concept, un notebook dual-screen, conceput pentru jocurile video și creșterea productivității.

Laptop-urile devin din ce în ce mai mici și mai subțiri dar design-ul lor de bază nu s-a schimbat cu adevărat. Intel crede că acest lucru se va întâmpla în următorii doi ani.

Compania a profitat de participarea la Computex pentru a prezenta un concept pe care producătorii de laptopuri precum Asus, Dell și HP îl pot integra. Elementul comun? Ecranul dublu.

În primul rând, conceptul Twin Rivers este o viziune futuristică a ceea ce laptopurile ultraportabile precum Dell XPS ar putea fi. Acesta combină două ecrane de tipul touch screen, de 12,3 inchi, ecranul inferior afișând o tastatură virtuală, precum în cazul unei tablete. Totuși, conceptul vine și cu o tastatură fizică pe Blutetooth, care este potrivită pentru sesiunile lungi.

Conceptul nu este chiar nou. Seria Yoga Book de la Lenovo este formată din laptop-uri dotate cu tastatură electronica ce înlocuiește tastaura fizică.  Jim Johnson, Manager General Intel, a declarat pentru cnet.com că designul tastaturii detașabile a fost inspirat de comentariile Lenovo. Acest model ar putea apărea într-un an sau doi, conform spuselor unui alt reprezentant al companiei.

Twin Rivers poate avea configurația unui laptop, al unei cărți sau de cord așa cum Intel a demonstrat cu ajutorul aplicației BD. A fost dezvoltat pe bază procesoarelor Whiskey Lake însă un purtător de cuvânt al Intel a anunțat faptul că noile chip-uri Ice Lake vor face mai ușoară adoptatea acestor configurații.

 

Detectarea privirii

Al doilea concept, denumit Honeycomb Glacier, este dedicate jucătorilor. El combină un ecran de 17.3 inchi cu unul de 12.3 inci, mai mic decât un ecran traditional de această mărime care e susținut de un fel de magie ergonomică.

Cea mai impresionantă căracteristică este urmărirea ochilor. Al doilea ecran poate conține trei aplicații separate și există o camera între cele două ecrane ce permite urmărirea privirii. El știe ce ecran este privit și oferă în mod automat control asupra respectivei ferestre. Acest lucru face mai ușoară navigarea între cele două ecrane, fără a mai folosi prea des touchpad-ul.

Laptop-urile cu ecran dublu sunt însă deja o realitate. Noul HP Omen oferă un ecran de 6 inci deasupra tastaturii iar noul Asus ZenBook Pro Due are un ecran impresionant 4K de 14 inci chiar sub ecranul principal de 15.6 inci.

Sursa