Interzis în SUA, Huawei ar trebui să reducă producția de smartphone-uri, ceea ce ar îndepărta compania de la obiectivul de a fi numărul 1 mondial în 2020.

 

Huawei se găsește în fața unei ecuații greu de soluționat. Interzicerea companiilor Americane de a mai lucra cu producătorul chinet a condus și la dificulăți de colaborare cu companii japoneze și britanice precum Toshiba și, în special ARM. Cele mai multe procesoare mobile provin dintr-o arhitectură ARM. În timp ce unele branduri concept și produc propriile lor procesoare, tot au nevoie de o licență din partea companiei englezești.

Prin urmare, sucursală Huawei care realizează procesoarele Kirin pentru smartphone-urile companiei, HiSilicone nu va mai putea continua să folosească arhitectura ARM. Pe scurt, chinezii vor rămâne fără componente și mărci. Conform South China Morning, Foxconn, gigantul taivanez din spatele pieselor componente ale multor smartphone-uri pare că ar fi oprit mai multe linii de producție dedicate Huawei. Prin urmare, se vor reduce mult comenzile pentru noile produse.

Acest lucru este o lovitură, mai ales deoarece cota de piața a Huawei a crescut la 15,7% în primul trimestru din 2019, în comparație cu 10,5% în primul trimestru din 2018. Lucrurile anterior menționate ar duce la scăderea acesteia, lucru opus obiectivului de a deveni, în 2020, numărul 1 monidial pe segmentul producției de smartphonuri. Zhao Ming, Președinte Honor (altă sucursală Huawei) a afirmat: „având în vedere situația curentă, este dificil să afirmăm dacă vom reuși să ne îndeplinim obiectivele.” Ceea ce este de înțeles.

Sursa