Jim Ryan, noul CEO Sony PlayStation a oferit câteva informații despre înlocuirea PlayStation 4 cu care se va asigura o tranziție lină și nu o pauză.

În general, lansarea unei noi console de jocuri video reprezintă un pas major în cadrul căruia vechile jocuri sunt uitate în favoarea ultimelor titlu. Sony vrea să încheie această idea. În primul său interviu de când a devenit CEO Sony PlayStation în Aprilie, Jim Ryan a oferit câtva informații despre consola ce va succeda anul viitor PlayStion 4.

El a explicat că Sony intenționează să ofere un „joc intre generații” permițându-le jucătorilor să înceapă un nou joc pe PS4 și apoi să treacă pe noua console și invers. Serverele Sony nu vor mai face nicio diferență între console iar comunitățile de jucători vor fi, astfel, păstrate. „Fie compatibilitatea cu versiunile anterioare fie posibilitatea unui joc între generații va oferi posibilitatea de a duce comunitatea la noua generație”, a spus Jim Ryan. „Nu va fi o alegere binară între a folosi PlayStation 4 sau următoarea generație pentru a-ți păstra prietenii.”

SSD încorporat și Ultra HR 120 Hz

Sony a oferit deja câteva detalii despre înlocuitorul lui PS4, denumit PlayStation 5 de către cunoscători (desi Sony a refuzat să confirme numele). Printre noile caracteristici, următoarea consolă va încărca jocurile mult mai rapid, păstrând, în același timp, o unitate optică și un sistem de sonorizare imersiv.

În interviul oferit Cnet.com, Jim Ryan a spus că a fost dezvoltat, în mod special, un disc de stocare Sony SSD care va fi integrat în versiunea de bază. S-a dezvăluit și faptul că va suporta un ultra HR la 120 Hz, dublând rata de refresh a majorității televizoarelor actuale.

Totuși, șeful Sony PlayStation a refuzat să discute despre planurile companiei pentru PlayStation VR. Aceasta a afirmat că este mulțumit de succesul actual obținut de companie.

Sursa